Dag zeven alweer - van Bluff naar Moab

24 september 2014 - Moab, Utah, Verenigde Staten

Voor ons doen waren we laat wakker vanmorgen: half acht, maar dat komt omdat de klok nu weer een uur verder staat en we ongemerkt gisteren ook laat gingen slapen.

Vandaag stond de rit naar Moab op het programma met onderweg een bezoek aan Canyonlands. Nou, we hebben een deel van het park gezien; het is zo groot! Ook moet je eerst een kilometer of 60 van de snelweg afrijden en als je dat stuk van het park dan gezien hebt moet je dezelfde weg weer terug voordat je door kunt rijden. Het andere deel van het park gaan we morgen doen, hopelijk in een gehuurde jeep of buggy, want het meeste in het park is alleen met 4x4 te bereiken. Het was trouwens weer vreselijk warm, ik schat een graad of 30 als het niet meer was.

Na Canyonlands kwamen we bij Hole N" the Rock. Een compleet huis, helemaal uitgehouwen in een rots van het hardste zandsteen wat er bestaan. Nu vermoed ik dat zandsteen op zich niet zo heel hard is (Rijk, heb ik gelijk?) maar het moet toch nog steeds een hele klus zijn geweest voor EEN man en zijn vrouw. Hij hakte en drilde en gebruikte dynamiet, zij ruimde achter hem op. Samen zijn ze er 12 jaar mee bezig geweest voordat ze er in 1952 in trokken. Ze gebruikten het puin om voor de deur een redelijk egale parkeerplaats te maken. Hun keuken was groot, die werd ook gebruikt om te koken voor het restaurant wat ze daar samen zijn gaan runnen. Als je er meer over wilt weten: http://www.roadsideamerica.com/story/2229.

Na in Moab nog wat boodschappen te hebben gedaan, hebben we ons geïnstalleerd op de KOA camping (KOA staat trouwens voor Kampgrounds Of America), wat prima campings zijn met full hook-up plaatsen en internet ;). Onze buurman hier is een krasse 85er die in 1960 op zijn 31ste met vrouw en kinderen is geëmigreerd naar Amerika en nu in zijn eentje van Seattle naar Albuquerque trekt met zijn zeer bescheiden caravan. En dan bedoel ik ook echt bescheiden, een meter of 6 hooguit. Heel anders dan wat je hier heel vaak ziet. Als wij zeggen: "ik ga op vakantie en neem mee: mijn tent", daar zeggen hier een heleboel Amerikanen: "... en neem mee: mijn bus-maat camper met middenklasse auto erachter". of "... mijn 4x4 pick-up met supergrote caravan met daarachter een flinke speedboot". En dan heeft die supergrote camper of caravan ook nog minstens 2 slide-outs, waardoor de huiskamer en slaapkamer minstens een halve meter breder worden, echt niet normaal meer. Maar goed, een heel aardige man dus, met een mooi verhaal, dat wilde ik eigenlijk zeggen.

Tot morgen allemaal!

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Caroline:
    25 september 2014
    Hoi Jos en Ester,
    Wat een mooie foto's. Ik zie veel bekende plekjes. Geniet er lekker van. Het landschap is iedere keer weer anders. De kleuren, het licht.
    Veel plezier. Gr. Caroline