Dag 9 - vanaf Moab via Arches op weg naar Capitol Reef
26 september 2014 - Torrey, Utah, Verenigde Staten
Vandaag vroeg op pad om Arches park in Canyonlands te bezoeken en door te rijden naar Capitol Reef park. In Arches park zijn, zoals de naam het al zegt, de rotsen uitgesleten in de vorm van bogen. De ingang van het park ligt ongeveer 4 mijl van de camping in Moab, vandaar dat we al vroeg het park binnenreden, ongeveer om half tien. Het was er al behoorlijk druk met bussen, auto's en campers.
Het park zelf bestaat eigenlijk uit een weg, die je kan volgen tot het einde, waarna je om kunt draaien om volgens dezelfde weg het park weer te verlaten. Langs deze weg zijn wel enkele "arches'' te zien, maar de mooiste liggen op plekken die alleen maar te voet te bereiken zijn, via grind of rotspaden. Die paden zijn meestal vrij steil omhoog of omlaag. Gemiddelde lengte 3 a 4 mijl. Dit leek Ester niet zo'n strak plan, bovendien was de temperatuur weer rond de 30 graden en was er niet veel schaduw te vinden. Daarom hebben we niet alle arches bekeken.
Vervolgens zijn we doorgereden naar Torrey, waar onze volgende camping zich bevindt. De reis ging best wel vlot, voornamelijk maar snelwegen met weinig verkeer. Blijkbaar heeft de doorsnee Amerikaan hier niet veel te zoeken. Zoals in de fotogalerij te zien is reden we hier over een snelweg zo recht als een plank. Aan de horizon voor ons en achter ons was het einde niet te zien. We zijn al wel meer van deze wegen tegengekomen, maar deze was toch wel uitzonderlijk, zelfs kunnen fotograferen zonder verkeer erop. Aan het einde van deze weg draaiden we rechtsaf Hanksville in, een plaatsje met maar een tiental huizen en een kleine supermarkt voor de hoognodige voorzieningen. Misschien om dat het het einde van de week was waren de schappen ook halfleeg. Maar het hoognodige hebben we toch te pakken kunnen krijgen: (magnetron)pizza, brood en bier.
Verder op weg reden we door Caoitol Reef: een prachtig gebied met weer andere kleuren rotsen in weer andere vormen. Het blijft toch elke keer weer een ander landschap.
Aangekomen bij volgende camping, de camper weer aangesloten zoals gewoonlijk en gegeten. Pizza stond er op het menu. Morgenvroeg gaan we ontbijten bij de Subway, die zit op ca. 50 meter tegenover de camping aan dezelfde weg.
Morgen hierover meer..