De reis erheen en de eerste dag
18 september 2014 - Joshua Tree National Park, California, Verenigde Staten
Na vroeg te zijn opgestaan kwam Dave ons gisteren (jee, gisteren pas? Het lijkt al veel langer geleden...) halen om naar Schiphol te rijden. Nou ja, eigenlijk om de auto vanaf Schiphol naar huis te brengen, want Jos rijdt toch het liefst zelf. De vliegreis verliep prima op wat kleinigheidjes na (beetje weinig beenruimte en het duurde best lang) en na een totale reistijd van 16 uur (inclusief overstap in Chicago), kwamen we in Los Angeles aan.
Vanaf het vliegveld met de shuttlebus naar het hotel, daar wat gegeten en toen ging bij mij (Ester) het lampje uit. Ik was toch wel heel erg moe en viel dan ook letterlijk vanaf het moment dat ik ging liggen gelijk in een diepe slaap.
Vanochtend (donderdag dus) om half zes waren we allebei klaar wakker, dus lekker gedoucht en gegeten en toen met de ophaalservice naar het verhuurkantoor van Road Bear. Nu hebben wij niet echt een kleine camper, maar daar stonden toch best wel aardige joekels tussen. Niet die met een auto onderin, dat dan weer niet, maar met slide-outs zodat je je 'zitkamer' en slaapkamer iets groter kunt maken. Wel leuk om te zien, maar met zijn tweeen een beetje te groot.
Terwijl Jos een uitleg kreeg over de werking van de camper kon ik nog even wat tips opdoen van anderen die al eerder in de US waren geweest; altijd handig.
Na in een enorme Walmart voor 150 dollar twee stoeltjes en een voorraad ingeslagen te hebben konden we echt op pad. Vanochtend met de shuttle van Roadbear hadden we gezien wat een crime het kan zijn op de wegen rond Los Angeles. Echt 6 banen die langzaam rijden of stilstaan en dat om kwart voor zeven! Daar zagen we wel tegenop. Gelukkig was het tegen de tijd dat we klaar waren met de boodschappen al bijna een uur en was de ergste crisis op de weg opgelost en konden we lekker doorrijden naar de camping in de buurt van Joshua Tree. Die blijkt echt in de middle of nowhere te liggen; nou ja, eigenlijk midden in een soort van woestijn of zo. Kijk zelf maar naar de foto's.
Nadat we onze koffers hadden uitgepakt (met de airco aan want het was een graad of 28, 29 buiten), hebben we maar ff makkelijk gedaan en een roerei op brood gegeten. En nu is het dan tijd om ons eerste reisverhaal te plaatsen. Morgen op naar het echte Joshua park; we zijn benieuwd :)
Correctie: ik las net dat het 34 graden was gisteren...